Thanksgiving

Kategori: Allmänt

Happy thanksgiving till alla :) vi firar ju det dock inte i Sverige men ändå! Dagen började med att Kai kom upp till mitt rum vid nio för att berätta att det var thanksgiving paraden i New York på tv. Så gick upp och kollade på den med resten av familjen och åt frukost. Mysigt. Sen blev det en Skype med först Monica och sen mamma, pappa och Therese, dock väldigt korta, men det var trevligt. Sedan gjorde jag mig i ordning för att vi skulle åka hem till farmorn och farfarn. Där hade de dukat upp jättefint och mesans vi väntade på att maten skulle bli färdig satt vi framför brasan med varsitt champagne glas. Himla trevligt! När kalkonen och resten av maten var färdig satte vi oss ner och tog varandras händer och vi gick bordet runt för att säga bad vi var tacksamma för. Väldigt fin tradition tycker jag. Och både min värdmamma och värdpappa sa väldigt fina tack till mig som gjorde mig rörd. :)Maten var jättegod och jag tror jag tog liiiiite för mycket, känns som jag ska rulla fram! När vi plockat undan satte vi oss ner och på tv gick James Bond maraton så vi såg på en av dem. Skulle även försöka få i mig en bit pecan paj, den var jättegod, men jag var alldeles för mätt för att få i mig hela! Vart en bra och mysig dag tillsammans med min fina värdfamilj. 

Idag saknade jag även min andra värdfamilj lite extra och mindes tillbaka till vår roadtrip vi tog förra året inför thanksgiving upp till west hartford Connecticut. :) 

Blev inte så många bilder då min kamera dog innan vi satte oss för att äta, men några bilder hann jag med! :) vill avsluta med att säga att jag är väldigt tacksam för alla mina tre familjer, och jag är lyckligt lottad som hamnat i två fantastiska familjer här i USA och jag har världens bästa familj hemma i Sverige. Jag är även tacksam för alla mina fina vänner, både de hemma och alla underbara människor jag har träffat här under min resa! Tack för att ni finns. 




San Diego zoo

Kategori: Allmänt

Idag åkte vi in till San Diego zoo. Vi mötte upp Heidi, Virpe och barnen! Vi var alltså 6 barn och 3 vuxna! Rätt många att hålla koll på! Jag vet iaf att jag inte ska ha 6 egna barm, Max 2 ;) haha san Diego zoo var riktigt bra, kommer garanterat gå dit igen :) glad att jag köpt mig medlemskort. :) efter zoot stängde bestämde vi oss för att sticka till Ikea en sväng och käka middag köttbullar med mos och gräddsås! Mumma mumma! Köpte även med mig lite gott därifrån :) bjuder på massa bilder från dagen :) 










Safari park

Kategori: Allmänt

Som sagt är barnen lediga denna vecka och såklart har jag fått en förkylning som innebär att jag är väldigt sliten. Igår var vi bara hemma, varken jag eller barnen hade energi till nått annat då de också är förkylda. Vi spelade tv spel och lekte, men dagen var väldigt lång så idag bestämde vi oss för att sticka till safari parken igen tillsammans med Heidi och hennes två barn. :) blev en trevlig dag, dock trötta barn efteråt! Parken var lika bra som sist gång. Imorn ska vineventuellt åka in till san Diego zoo! :) bjuder på lite bilder, inte lika många som förra gången! Efter detta hade ethan simmning, så jag tror de kommer somna gott ikväll! Jag vet att jag kommer göra det:) 



USA

Kategori: Allmänt



I just love the life I live right now! 

:)

Kategori: Allmänt

Då har ännu en vecka gått här i Cali och jag trivs jättebra! Under veckan har jag jobbat som vanligt, och en av dagarna åkte jag med farmorn och farfarn och käkade lunch på ett fik här i ramona. Väldigt trevligt. Dom är jättesnälla och roliga att prata med :) har haft en himla bra helg med massa olika påhitt :) 
I fredags var jag med min familj och kikade på möbler, säng till barnen, och sedan åkte vi och käkade på restaurang. Och när vi kom hem hade det trillat ner ett paket från Sverige i brevlådan. Det var en tidig julklapp med massa gott i från mina fina vänner Malin Susanna och Sofi, tack tjejer! :) 

Lördagen jobbade jag några timmar på morgonen, var med först tvillingarn till deras simträning och sedan åkte vi till Ethans. Sen körde jag dem till farmor och farfar :) efter jobbet mötte jag upp Anna i Fashion Valley för att shoppa lite och sedan åkte vi på au pairMöte som höll till på en football game. Det var collage football så det var orkester och cheerleading i pauserna. Och mycket ungdomar där och tittade. San Diego state vann matchen vilket var kul. Efter detta körde jag och ana ner till downtown för att gå ut på barerna där. Vi fick byta om till klänning i bilen och det gick bra det med. Vi hittade en bra bar där de spelade både ny och gammal musik, så vi sjöng och hade kul, tills våra fötter började göra lite för ont efter klackakorna! Men en bra lördag vart det.  




Idag är det anas 22 årsdag och vi började dagen med att käka amerikansk breakfast med amerikanska pannkakor. Jättegott. Sen bestämde vi oss för att åka till ocean beach och ett ställe som heter Sunset Cliffs, och tog kort. Det var så fint, kan ibland inte förstå,att jag verkligen är här i underbara Kalifornien :) vi tog även en promenad på stranden och ut på piren i OB. Ana har mer bilder från vår foto session som jag ska visa er en annan dag. :) 

Sedan gick vi till starbucks, för jag hade en Skype date med min andra familj i jacksonville. Och oj vad jag saknar dem. Mina fina små prinsar. Värmer i hjärtat när man får höra från båda två . I miss you Emma. I love you Emma. Mina pluttisar. Pratade även med Courtney och det var skönt att se och prata med dem igen. :) 

Denna veckan som kommer är det thanksgiving på torsdag och barnen är lediga hela veckan så det blir jobb hela dagarna mån-ons. Men vi ska nog hålla oss sysselsatta :) 

Helgen

Kategori: Allmänt

Igår, lördag, tog jag en liten sovmorgon och sedan en skpe date med pappa och syrran :) på eftermiddagen åkte jag och mötte upp Ana på ett mall, gick runt och kikade. Sen åkte vi hem till henne, gjorde oss i ordning och tog massa massa kort! Resultatet ser ni nedan ;) efter vår foto session åkte vi ner till PB och gick på några barer, helt okej , blev en bar hopping! Körde sedan hem ända till ramona vilket tar ungefär en timme. Så vart hemma runt 2.30. 
När jag kom hem ställde jag klockan på 8, för klockan 9 skulle jag vara hemma hos Heidi, för vi hade bestämt oss att åka till en outlet tillsammans med hennes moster Virpe :) outletbutikerna heter Las Americas och hade väldigt många bra affärer och billigt såklart :) det ligger precis vid mexikanska gränsen, så vi såg stängslet och Mexico :) det var många mexikanare där och de flesta butiksbiträdena kunde prata spanska. Något som såg lite roligt ut var att många mexikaner kom med stora resväskor dragandes där de packade ner vad de köpt! 
Inne på en affär fick jag syn på en fjällräven väska! Alltid lika kul att se svenska grejer här!:) även en bild på gränsen till Mexico. 

Här är lite av det jag köpte :) är himla nöjd med nya springskorna, de ska testas imorn!! :) har även köpt årets första julklapp, men den lägger jag inte upp bild på, ifall personen som ska få den läser ;) 

Idag är det för övrigt exakt 7 mån kvar tills mitt jobb som au pair är slut. 17 juni. Då blir det förmodligen lite resa sen ska jag HEM till Sverige igen! Kul men också lite läskigt! :) 

Play date

Kategori: Allmänt

Idag har det verkligen känts som om det är november på riktigt! Vädret är så konstigt här. Igår var det 31 grader och strålande solsken. Idag var det 15 grader och mulet.. Idag, fredag så slutar barnen alltid tidigt, närmare bestämt kl 13.05 istället för 15.10 som det är mån-tors. Och idag bestämde sig jag och Heidi för att ta med mina tre och hennes tre kusiner till en park här i ramona. dos pikos heter den :) barnen leker himla bra tillsammans och jag och Heidi har kul tillsammans, så det är perfekt :) barnen lekte i lekparken, samlade löv, som var gigantiska, sprang omkring klättrade i. Träd och hade roligt tillsammans! :) det var glada miner fram till vi skulle åka hem då det blev lite gnälligt, men det förstår väl jag att man inte vill bryta mitt i nått kul. Blev iaf en bra eftermiddag! Vet inte vad helgen bjuder på faktiskt, ska bli kallt och regnigt, så vi får se vad jag hittar på :) 

Förresten fick jag en kommentar av min faster Gunvor, som sa att jag glömt att berätta vad mina söta barn här heter! So here we go. Den äldsta pojken heter Ethan och han är snart 7 år. Tvillingarna heter Kai(uttalas som den svenska stavningen Kaj) och Avonlea( uttalas Avonli) och de är 5 1/2. På dessa bilder är det Kai som har grön och blå jacka och Ethan med svart :) och mina värd föräldrar heter Marie och Dan :) Marie är svensk så med henne pratar jag svenska när vi är själva. Men det blir mest engelska eftersom Dan och barnen inte förstår svenska. Vi har även två hundar, en golden, som heter Emma (!!) och en husky som heter Bubba. Vi har även en katt som heter Sweet pea. Sådär det var lite om min familj här i san Diego :) det är bara att fråga om det är nått mer ni funderar över :) 




Bra dagar

Kategori: Allmänt

I söndags, efter att jag kört min värdmamma till flygplatsen, så åkte jag till Fashion Valley för att möta upp Ana :) vi gick runt och kikade och de hade redan pyntat inför jul och vi såg tomten som satt och tog emot önskelistor från barn. Sen käkade vi en jättegod pizza och pratade. Hat vart riktigt varmt de senaste dagarna och igår och idag är det 31 grader. Känns inte som det är november! 

I måndags var barnen lediga från skolan, för det var veterans day här i USA. Vilket betyder att man hedrar de som kämpat för USA. Så vi packade lunch och åkte down the Hill, 10 min till san Diego safari park. Och det var jättekul. Jag var lite nervös, över att vara själv med alla tre barnen där, men det gick jättebra! Vi åkte upp i en luftballong och hade utsikt över hela parken. Vi åkte i ett litet tåg på en safari och det var jättefint. Här låter de djuren gå tillsammans så som de gör på riktigt, förutom lejonen och tigrarna och sånna djur. Vi fick även se en gepard springa helt fritt. Denna park är den enda i USA som låter en gepard springa fritt på en 100 m sträcka. Som den sprang på drygt 5s. Var rätt häftigt. Både jag och barnen var väldigt nöjda med dagen och vi var väldigt trötta när vi kom hem :) köpte mig faktiskt ett medlemskort så kommer garanterat gå dit igen och även till zoot. :) 


Har även fått en inbjudan från farmorn till en te bjudning, christmas Tea :) ska bli roligt att gå på :) 


Avicii

Kategori: Allmänt

Igår begav sig jag och 5 andra tjejer mot Los Angeles för att gå på Avicii konserten. Jag körde både dit och hem, vilket gick väldigt bra.  Lite trött på hemvägen bara och när jag skulle köra från rn kompis hus där jag ställt min bil, mitt i natten utan gps, bara directions nedskrivna på ett papper var spännande, körde fel några gånger men hem kom jag ungefär runt 3 på natten. Haha, börjar bli riktigt haj på att navigera mig runt utan internet och gps ;) 
Vi åkte först till en förfest, till en kille som en av tjejerna kände. Lite stelt i början men sen började vi spela ett ölspel som var riktigt roligt :) 
Avicii var helt underbart bra! Så häftig show han gav. Lite extra stolt att vara svensk! Det var i Hollywood Bowl, och det var slutsålt! Väldigt mycket folk alltså!! Han avslutade med wake me up med massa fyrverkerier, så bra!!!
När vi var påväg att hämta bilen så gick vi på walk of fame. Lite häftigt! Hade dock inte så mycket tid på oss men hittade iaf grodankermit från mupparna och Michael Jackson. På dit vägen såg vi även Hollywood skylten från motorvägen! Lite häftigt :)  
När jag kom hem runt 3 på natten låg detta fina paket på min säng ! Tack så mycket min älskade familj :)

Idag är det fars dag i Sverige så tänker lite extra på pappa idag! Saknar dig. Bilder från nyc och st agustine fl. 

Surfing

Kategori: Allmänt

Idag klockan 10 imorse hade ana, Heidi och jag bokat in oss med en surftränare som i lärde oss att surfa. Och oj vad roligt det var!! Att jag inte provat på detta i Florida är väldigt konstigt. Men vet i alla falla tt det kommer bli mera surf framöver. Det var väldigt svårt och vi surfade bara på skummet, men riktigt riktigt skoj!! :)  








Halloween

Kategori: Jacksonville FL

Ja igår var det alltså halloween och som ni vet är ju det väldigt stort här i USA. Vi hade en väldigt bra dag, och barnen var nöjd tror jag. :) 
Började dagen med att stanna i skolan och kika på barnens halloween parad, många barn som var riktigt bra utklädda, så roligt, även lärarna var utklädda såklart :) 

På kvällen åkte vi som sagt hem till farmorn och farfarn. Där kikade vi först på filmen casper the frendly ghost och käkade pizza i väntan på att det skulle bli mörkt så vi kunde gå ut och trick or treat. Mina värdbarn var Snövit, en vampyr och scream. Mina värdföräldrar var häxa och en monster tacos! Och farfarn hade en snygg peruk och lös tänder. Och jag var en älva;) 
Ute på gatorna var det mycket folk och häftiga dekorationer utanför husen. Den läskigaste var nog den som hade hela garaget dekorerat med en flygplan som skulle till Bermuda triangeln, de vuxna var zombie flygvärdinna och kapten. Bilden i hörnet.. Efter vi vart ute kollade vi klart på casper och sedan hade vi tre sovande och nöjda barn i baksätet :)