Jan. 31, 2013

Kategori: Jacksonville FL

Har dom senaste dagarna haft rätt bra väder här i Jax så jag och barna har vart ute en hel del! Härligt! Idag var vi på långpromenad , pojkarna på cykel/sparkcykel och jag gick! Mysigt. Idag har jag även varit i Jacks klass och hjälpt till, vi gjorde pusselbitar. Var riktigt mysigt och det märktes att Jack var stolt att jag var där då han hela tiden ville att jag skulle berätta att jag varit fröken i Sverige och att jag skulle lära hans kompisar svenska ord! Och när jag skulle gå fick jag en stor kram :) sen blev det en tur till poolen för att sola. Härligt!

Har även under dagarna hunnit med att boka hotell i nyc när min fina familj kommer hit och vi har även köpt biljetter till en NHL match mellan New York rangers och Pittsburgh penguins!!!! Så häftigt!! :D

Toppen!

Kategori: Jacksonville FL

Ligger äntligen i sängen efter en lång men riktig bra dag med shopping med Melani, Andrea and Fernanda :) vi åkte imorse runt 10 och var hemma igen 7 på kvällen :) vi åkte till outleten i san augustine , och oj vilket ställe! Alla möjliga affärer och allt var jättebilligt så klart :) det jag är mest nöjd med är mina Lewis jeans och mina hallonröda converse :) helt sjukt att skorna kostade 130 SEK och byxorna 275 SEK. Allt som allt gick det på ca 540 SEK! Som sagt helnöjd med dagen!

Fredag kväll, alltså igår var det fest, Melani kände en spansk kille som studerar på Jacksonville university. Så vi åkte hem till han och där var det massa andra studenter och de flesta av dem var utbytes studenter. Träffade 2norska killar som jag kunde prata svenska med! Riktigt kul och många söta killar!! ;)

Morgondagen vet jag inte vad det blir men det lutar mot ett boxningspass mitt på dagen, sen jobbar jag förmodligen eftermiddagen :) nu blir det en film!

Kärlek

Kategori: Jacksonville FL

Har just kikat på den svenska filmen män som hatar kvinnor. Den fanns på netflix och hade då engelsk text, vilket var lite förvirrande till en början, kunde inte sluta läsa texten även fast jag förstås förstår precis vad dom sa! Men det är en riktigt bra film, ska se tvåan här nån dag nu också:)

Idag var jag populär bland pojkarna då vi åkte till en annan lekplats än den vi brukar och vi hade riktigt skoj:) det känns som vi gör framsteg, de har börjat lyssna jättebra och jag tycker vi har roligare tillsammans! Men jag har ju faktiskt varit här i 4 mån nu och eftersom jag är deras första au pair så var det ju en stor omställning för dem att helt plötsligt kommer det en vuxen som ska bo här och ta hand om dem, och det är inte bara mamma och pappa som bestämmer. De gav mig allt en tuff start men som sagt det börjar ta sig! Skulle inte vilja byta dom mot allt i världen! Mina fina killar :) är det fint väder imorn och de är på bra humör ska jag nog ta med dom och bjuda på glass imorn för att vi har haft en toppen vecka!! :)

Jan. 23, 2013

Kategori: Jacksonville FL

Lugn och skön dag :)

Jacksonville zoo

Kategori: Jacksonville FL

Idag är det Martin Luther king day här och det innebar att både barnen och föräldrarna var lediga från jobb och skola. Så imorse tog jag med mig Carter och mötte upp runt 10 a dra au pairer och deras värd barn på jacksonville zoo! Det vart en riktigt bra dag och roligt att träffa de andras värdbarn och en dag på zoo är ju aldrig fel !! :)

tampa

Kategori: Jacksonville FL

Jag och Becci drog i fredags kväll till Tampa över helgen för att turista lite och det vart en bra helg :) Fint väder med sol och en underbar strand med vit sand som heter Clearwater Beach, det var fortfarande för kallt för att bada men dopppa fötterna kunde vi. Vi provade även på nattlivet och det var helt okej :) Här kommer lite bilder från min systemkamera och några bilder från Beccis :)
 
 
 
 

Jan. 18, 2013

Kategori: Jacksonville FL

Idag har jag vart på immigrations verket och fått reda på att mitt namn inte stämmer så måste åka till custom border protection imorn och fixa det! Bara massa krångel men hoppas det går smidigt!! :)

Idag har jag även skypat med min underbara kusin Sofi, saknar henne nått så mycket att jag tror jag spricker! Men om 50 dagar är hon här hos mig! Kommer bli så jäkla kul! Och efter hennes besök kommer fina familjen, sedan Susanna och Johan och sist men inte minst kommer Malin och Simon :D mycket att se fram emot :)

Jan. 16, 2013

Kategori: Jacksonville FL

Bra eftermiddag med killarna, ännu bättre kväll med Josephine :) början på dagen var dock inte liks bra.. Massa massa krångel, men förhoppningsvis kommer det ordna sig :)

Just my luck

Kategori: Jacksonville FL

Dagen började med ett bra boxnings pass och sen blev det lugnt hemma. Åkte och hämtade barnen och vi har spenderat eftermiddagen ute. Jack är så stolt han har ett hörn som han kallar the US beaver dam. Han älskar att greja med den och idag fick jag mig en tour igenom den :)

Som ni vet så klarade jag ju uppkörningen för Florida körkortet, och fick då en lapp, tills det riktiga skulle bli hem skickat inom en månad, det har nu gått över en månad och jag har inte fått något körkort ännu. Gick då in och sökte på hemsidan för att se om det blivit skickat, och då möts jag av att det står att mitt körkort har blivit canceled ! Jaha så nu måste jag åka till ett kontor och fixa det! Nån måste ha något emot mig, vet inte om jag har berättat att jag inte fått mitt "julklapps " paket som mamma O pappa skickade i slutet på november! Det är spårlöst försvunnet. Så även det ska jag gå till postkontoret imorn och starta en utredning så vi får reda på vart det tagit vägen. För när vi söker på tracing numret står det att det är levererat till jacksonvilles post men när jag gick dit innan jul visste ingen vart det var! Skit !

Lördag

Kategori: Jacksonville FL

Hade en riktigt riktigt bra lördag!! Började med att jag och Josephine åkte in till Town center och käkade lunch på cheesecake factory på uteserveringen! Ja det var så varmt igår så vi kunde sitta ute. Fortsatte sedan med att shoppa loss lite , hade fått presentkort från min V familj så behövde inte spendera allt för mycket :) sedan köpte vi med oss vin och smirnoff hem till Josephine. Där vi började göra oss i ordning. Sedan tog vi våra cyklar och cyklade till barerna! Så jäkla duktigt gjort tog kanske 20 min. Mötte upp Becky , Ale och Lina och vi dansade och drack öl! När barerna stängde blev vi medbjudna på efterfest hos några killar och där blev det ännu mer dans och prat. Vart en riktigt bra kväll och att man kunde gå i klänning och bara ben gjorde inte saken sämre! Jag sov över hos Josephine och vi kom inte hem förren 5 på morgonen! Som sagt underbar kväll!! :)

Fredag

Kategori: Jacksonville FL

Godmorgon Sverige och Godnatt USA! Klockan är två på natten här och jag har just kommit hem från strandbarerna. Blev en trevlig kväll som började med middag på ett nytt ställe med några aupairer och sedan åkte jag Becky och Lina för att möta upp Paulina,Linda, John och en kompis till P på en bar där de hade vattenpipor och magdansare! Efter detta tänkte jag åka hem, men då skulle de andra ner till strandbarerna och jag sa ju inte nej, så har som sagt just kommit hem efter att ha svängt mina lurviga en sväng. Vart en billig och bra kväll då jag endast druckit vatten :)

Morgondagen bjuder på fint väder, shopping med Josefin och kanske Becky och sedan utgång för att fira att Josefine fyllt 21!! :)

Nu värker mina fötter efter högklackat och tröttheten börjar smyga sig på! Natti

Ikea

Kategori: Jacksonville FL

Har just kommit hem efter ett svettigt boxningspass. Känns underbart! Riktigt bra träning det där :)

Har nu käkat rostat bröd med hallon och blåbärssylt från Ikea! Japp ni läste rätt jag har äntligen varit på Ikea! Det närmaste ligger i Orlando cirka 2 h härifrån så har inte hunnit varit där ännu, men när vi var nere på the keys så bestämde sig Courtney, hennes syster och jag att vi skulle göra om barnens lekrum här hemma, så sagt och gjort när vi skulle åka hem från vår semester åkte jag och C in på Ikea i fort lauderdale och shoppade loss. Och det såg exakt ut som det gör hemma, alla saker är samma och när vi var i restaurangen såg det precis ut som i Karlstad så om jag inte hade hört engelska runt omkring hade jag kunnat tro jag var hemma!! Det jag fick med mig hem var mestadels från Ikeas "mat affär" såklart. Köpte choklad, chips, Kalles (!!) kaviar, sylt och chokladbollar och dammsugare! Oj så gott! :)

bilder

Kategori: Jacksonville FL

har efter massa klagomål nu äntligen slagit på datorn och skriva ett inlägg, ! Fick ett argt mail av mamma imorse som sa att om jag inte skulle skriva mer fick jag faktiskt ta bort bloggen. Så nu ska jag börja skriva igen. 
 
Har ju som sagt varit och firat jul och nyår på Islamorada, en av key öarna och vi hade en underbar semester, fint väder och trevliga mönniskor. tänkte att jag ska lägga upp lite bilder från tiden som gått och så ska jag försöka att skriva mer regelbundet igen :) 
 
Ni som vill och har instagram får gärna följa mig där också :) Användarnamna: Emmasundin