Christmas shopping

Kategori: Jacksonville FL

Har haft en bra dag, som började med Skype med fina Malin. Längtar tills hon kommer hit och hälsar på!! :) sedan åkte jag till köpcentret och mötte upp en tysk tjej som heter Linda, och hennes ena värdbarn. Jag skulle shoppa julklappar till mina fina där hemma och tycker att jag lyckades riktigt bra! Nöjd med det jag köpt än så länge! Och på lördag ska min värdmamma ta med mig till lite andra affärer så då blir det att handla det sista! :)

Haft en bra dag med killarna, busat och stojat. Häromdan var vi på promenad i kvarteren och såg då en palm med julgranskulor i! Fick inte direkt några julkänslor men ändå, mysigt att folk börjat sätta upp juldekorationerna! :)

NYC i bilder

Kategori: Jacksonville FL

Under min vistelse i Connecticut hann jag även med en sväng in till New York, där jag mötte upp Hanna, en tjej som jag träffade på Au pair skolan, så det var riktigt roligt att träffa henne igen och vi hade en bra dag i NYC. Vill redan åka tillbaka, vilken underbar stad!! 
 
Vi promenerade på Broklyn bridge, downtown, såg Carrie i Satc trappa och även cafet där tjejerna äter muffins, hittade den Svenska godisbutiken och shoppade självklart där och sedan gick vi även till rockafeller center där vi såg på alla som åkte skridskor. 
 
Nu är jag alltså hemma i Jacksonville igen, vilket känns riktigt skönt, varmt och bra väder har vi haft idag och jag vill bara säga att jag älskar min stora sköna säng, den jag saknat mest under veckan ;)

 
 

thanksgiving

Kategori: Jacksonville FL

Har haft en bra första thanksgiving med min underbara värdfamilj och deras familjer. Vi åt alldeles för mycket mat, lekte och busade med barnen och pratat om intressanta saker med de vuxna. Helt klart en av mina nya favorit högtider. Saknade dock min egna familj hemma i Sverige lite extra, då man såg när de var tillsammans med sin stora familj, och när vi gick runt bordet för att säga vad vi var tacksamma för var det väldigt känslosamt och när det blev min tur kunde jag inte hålla undan tårarna. Men som sagt, det var en riktigt bra dag! :) 

Cheesecake

Kategori: Jacksonville FL

Jag gillar verkligen west hartford! Det är en mysig stad och du kan ta dig omkring genom att promenera, det är verkligen något jag saknat, att kunna ta en promenad ut på stan eller gå och handla. Hemma i jax måste jag ta bilen nästan vart jag än ska. Andra saker som Connecticut påminner mig om hemma är att det är iskallt!! Idag såg jag till och med frost i gräset. Till och med gräset ser ut som hemma, i Florida är gräset mer tjockt och brett på något vis. Sen är även gurkorna avlånga som hemma i Sverige! I Florida är dom korta och mer tjocka! Haha!! ;) ser även mer Volvo bilar här än vad jag gör i jax! Så det känns nästan som jag är hemma i Sverige igen. Men bara nästan !

Idag har jag träffat en au pair tjej från Österrike, vars familj är kompisar med min värdmammas systers familj, så på det viset har vi kommit o kontakt, jättetrevlig tjej och vi spenderade över tre timmar på cheesecake factory! Bästa maten och cheesecaken! :) var lite nervöst att stå utanför CF och inte veta vad det var för människa man skulle stöta på, men det visade sig vara en bra tjej.

Efter jag sedan promenerat de 15 minuterna hem igen fick jag träffs Courtneys föräldrar ,som var hur trevliga som helst! Fick en mys tröja, från ön där de bor, vilket var snällt och de hade många frågor och mycket att berätta, ser fram emot att spendera mer tid med dom :)

Nu blir det sängen och nått avsnitt ned gossip girl :) natti

Beautiful day

Kategori: Jacksonville FL

West Hartford

Kategori: Jacksonville FL

Sitter nu i en fåtölj i min värdmammas systers hus i West Hartford CT. Vi kom hit igår kväll kl 6 på kvällen, då hade vi spenderat ca 23h på resande fot. Vi lämnade Jacksonville, kl 7 på fredagskvällen. Bilresan gick hyfsat bra, det kunde vart sämre, höjdpunkterna var väl när vi stannade en sväng vid South of the border, som tydligen är ett populärt ställe att stanna på, där jag fick maskoten Pedro av min V-pappa. Sen fick vi även se New Yorks skyline. Så under bilfärden åkte vi igenom 7stater tror jag. Lite fränt faktiskt.

När vi kom hit igår var det självklart kramkalas och sen blev vi bjudna på jättegod middag. Och jag provade både musslor och nått annat jag inte minns namnet på och det var riktigt gott, blev även ett glas vitt vin till maten vilket var gott efter bilresan. Sedan blev det bums i säng.

Idag vaknade jag av att Carter och Elina kom ner i källaren där jag sov och väckte mig. Vädret har vart jättefint, strålande sol och blå himmel, bara det att det är iskallt. Vi är definitivt inte i Florida längre. Men det känns mysigt med lite höst. Vi tog sedan en promenad in till stan och sedan till parken, där Jack ramlade i vattnet! Stackare, som tur var kom det en snäll familj som lånade honom ett par byxor. Sen åkte vu hem och fick hemma gjord veggy pizza. Och som sagt nu sitter jag här, barnen tittar på Nicke nyfiken. Ikväll ska jag nog jobba då föräldrarna ska it och äta med K och J. Förhoppningsvis sover barnen och jag kan titta på gossip girl hela kvällen! ;)

Skyfall

Kategori: Jacksonville FL

Kom just hem efter att ha varit på bio, den nya James Bond filmen Skyfall! Riktigt bra. Den kan jag rekommendera att ni går och ser om ni inte redan sett den :)

Veckan har gått rätt fort, imorn är det redan fredag. I måndags kväll var jag iväg till cheesecake factory och sa hejdå till en tjej som redan varit här i ett år och har nu åkt hem till Brasilien igen. På vägen hem när jag skulle släppa av Becky så blir jag stoppad av en polisbil som sätter på blåljus och allt. Tack vare att jag bara hade mitt svenska körkort, vilket polismannen inte orkade krångla med att förstå så slapp jag böter! Gissa om jag var nervös, blir ju skakig bara jag ser en polisbil annars hemma. Men det var en upplevelse det också!

Tisdagen tillbringade jag framför ipaden och Skype med några av mina fina vänner där hemma! :) som det ser ut nu har jag många besök att se fram emot!! :) mamma pappa och syrran har redan bokat sin biljett så de kommer i slutet av mars!! :)

Igår, onsdag rullade jag köttbullar för glatta livet, då mitt värdbarn ville ha med sig det till skolan idag när de hade thanksgiving fest. Och självklart ställer man upp på det! :) så idag har jag alltså vart på Carters skola och ätit lunch och sett när de gjorde ett sång nummer , så söt så man smälter! Sedan har jag lånat böcker till barnen inför vår roadtrip imorn, åkte även till ett köpcentrum och köpte mig ett par nya skor! Nöjd! :)

Avslutar detta långa inlägg med att berätta att förut när jag satt inne på mitt rum så knackar det på dörren och in kommer Jack, och säger, hi Emma I just wanted to give you a hug goodnight ! Och så får jag en kram! Gos unge!!

weekendclass

Kategori: Jacksonville FL

Då var jag hemma efter en helg i Fort Laduardale/Miami. Vaknade imorse av att barnen lekte utanför och så hör jag Jack ropa på sin mamma och fråga när han får öppna dörren in till mig för att leka! :) När jag väl kom ut från mitt rum var de glada att se mig och jag dom. Hade mycket att visa och berätta. Mina söta värdbarn! 
 
Denna helgen blev inte alls som planerat.. Min svenska kompis Emma som bor i Washington, skulle ju vara min resekompis, men på grund av några missöden kunde hon inte följa med så jag slog följe med Becky, som också bor här i Jacksonville och en kines och en tjej från turkiet. Becky körde hela vägen ner till Fort Laudardale vilket tog cirka 5,5 h. Vi checkade in på hotellet och tog oss sedan ner till miami, ca 30 min därifrån. Vi åkte till South Beach och Ocean drive. Var riktigt häftigt, men hade gärna sett det i dagsljus också, så man får se stranden och havet också. Vi gick iaf omkring och käkade och stannade även på en klubb och tog en varsin drink. 
 
Hela lördagen spenderades på hotellet och hade lektioner mellan 9 på morgonen till 6.30 på kvällen. Detta var inte vad jag förväntat mig och några av lektionerna var som sömnpiller. På kvällen åkte iaf jag, Becky och en annan tysk tjej som vi träffade på lektionerna in till Miami downtown och besökte Hard Rock Cafe och kikade omkring. Väl tillbaka till hotellet var jag tvungen att byta rum och grejer och då var klockan närmare 12 på natten. Riktigt otrevlig personal. 
 
Söndagen bjöd även den på lektioner mellan 9-16 och sedan började vi vår resa hemåt och här och häpna jag körde hela vägen mellan Fort Ladardale och Jacksonville, ibland var de upp till 6 filigt! Känner mig riktigt stolt faktiskt!
 
Nu är det bara att ladda om för nästa tripp som redan är på fredag, då jag och värd familjen drar påen 17 h roadtrip till Conneticut, 2 h från New York , där vi stannar i ungefär en vecka! :) 
 

Drivers license

Kategori: Jacksonville FL

Igår kväll var jag på ett tivoli med Becky, Paulina, Linda, John och paulinas syster. När vi kom dit var det uppehåll men när vi gick in började det spöregna, vart iskallt och det blåste. Så vi blev inte långvariga. Men var trevligt att komma ut och träffa dem. Åt äkta amerikanskt tivoli kaka också, riktigt gott!!

Innan jag skulle åka igår så berättade Courtney för Carter att jag skulle på tivoli , då sa han nej, varför inte frågade C och då sa han att han ville att jag skulle vara kvar hemma och leka med honom. Gullunge!

Idag pratade jag med Malin på Skype o över två timmar, härligt! Sen även en kortis med pappa. Sen skulle jag åka till en körskola och hämta en bok och få lite info. Knappade in en adress i gpsen och gav mig av, körde i en halvtimme och när jag kom fram, kändes det inte rätt så frågade en dam på en parkering om jag var rätt och det var jag ju naturligtvis inte! Stället jag skulle till låg såklart mot stranden och typ en kvart hemifrån, så jag fick åka tillbaka en halvtimme och hittade det till slut! Så nu kan jag börja plugga inför körkortet :) efteråt åkte jag och fick en fransk manikyr av här och häpna en kille gjorde den! Han gjorde ett bra jobb tycker jag så nu har jag fina naglar inför Miami! :)

Jobbat hela eftermiddagen och gör det fortfarande, ska strax lägga pojkarna och sen packa väskan för imorn drar vi äntligen!! :D

Happy

Kategori: Jacksonville FL

Hade riktigt roligt i lördags kväll, vi hann med 2 eller 3 barer tror jag! Tjejerna jag träffat här är hur bra som helst. :)

Söndagen bjöd på strålande solsken och värme så hängde vid poolen tills jag började jobba och jobbade sen hela eftermiddagen kvällen. Vi kikade på film och när pappan kom hem hade vi grodjakt och de fångade 3 äckliga grodor!!

Måndag begav jag mig till boxningen på morgonen och sen shopping efter det, köpte mig ett par riktiga solglasögon, ett par ray ban wayfarer :) nöjd tjej! Eftermiddagen spenderade jag och pojkarna med en film och mys.

Idag när jag vaknade spö spö regnade det! Ville bara ligga kvar i sängen , som jag för övrigt fått mig ett duntäcke till, vilket känns skönt! AC n kan vara rätt kall ibland! ;) men drog iaf till boxningen och sen bara vart hemma, tvättat, Skype med Emma och bokat hotell till Miami ! :) eftermiddagen har vi lekt och stojat, kul!

Just det har glömt att berätta att igår fick jag äntligen mitt social security number! Så nu kan jag börja ta mitt Florida körkort!! :)

au pair möte

Kategori: Jacksonville FL

Idag har jag pluggat och skrivit färdigt min uppsats om mitt liv, som var på 3600 ord, som jag måste skriva inför kursen som jag har nästa vecka i Fort Ladurdale. Skönt att ha den gjord :) Har även bokat en bil som jag och Emma ska köra ner till Miami på fredagen, vilket kommer bli toppen! :D längtar. 
 
I eftermiddag tog jag bilen till en ny del av Jacksonville som jag inte bösökt ännu, nämligen Downtown, tar ungefär 40 min att köra dit, var rätt mycket vägar och så men min kära vän gpsen hjälpte mig att hitta rätt. Jag skulle nämligen på au pairmöte och vi skulle till en liten studio där man målar på porslin, inte det roligaste jag varit med om, men trevligt att träffa några av tjejerna. 
 
När jag sedan skulle åka hem ringde jag upp Susanna på skype och hade henne på högtalare i knäet när jag körde, och hon bara skrattade åt mig när jag pratade med min gps och körde lite huller om buller, åkte inte samma väg hem som när jag åkte dit så vart lite förvirrad.! :p men hem kom jag så småningom. Nu ska jag göra mig i ordning och sedan bege mig ut på en förfest hos John med tjejerna, är en tjej som har avslutat sitt år här i usa och ska åka hem om en vecka så vi ska säga hejdå till henne. sedan blir det ut på någon av strand barerna :) Hoppas på en trevlig kväll.
Mindre än en vecka till vi drar hit!! :D

Höst carneval

Kategori: Jacksonville FL

Hej! Idag har jag vart på pojkarnas skola på deras årliga höst carneval, och det var inte vilken vanlig liten tillställning utan här kör dom verkligen all in. Det fanns minst 5 st olika varianter av uppblåsbara hopphus, ett mini tåg, ansiktsmålning, klättervägg, sumobrottar dräkter och massa små aktiviteter. Även inhyrda bilar med is slush, pizza och vanlig mat! Popcorn fanns att köpa och snurra på hjul kunde man göra, var nästan som en litet tivoli utan karuseller. Man hade fått köpt biljetter i förväg som barnen fick använda till alla aktiviteter. Det var riktigt häftigt att få uppleva, har en känsla av att skolan kommer att bjuda på mer storslagna saker under mitt år här! :) barnen hade iaf roligt och jag och Courtney hade det trevligt. Efter beställde vi pizza att ta med hem! Gottigott gott! :)

Bildbomb!

Kategori: Jacksonville FL

Gårdagen vart riktigt lyckad! Vi gick ut och sa trick or treat och nästan alla var ute på gatorna eller satt framför sinna hus med stora godisskålar. Både barn och vuxna var utklädda och det var allmänt trevligt. På våran garageuppfart hade vi till coh med läskig musik spelandes och blinkande lampor i vår kyrkogård. spoookey! J och C fick ihop hur mycket godis som helst och det bästa utav allt är att de får plocka ut 10 godispåsar var och sedan ska de skicka resten till soldaterna som är i afghanistan, eftersom de inte kunde vara hemma och fira halloween. Det värmer så i hjärtat när de ska göra detta. I eftermiddag ska jag och barnen måla teckningar och skriva ett brev som vi ska skicka med godiset. Det är nämligen så att en av Courtneys jobbarkompisars bror är i Afghanistan så vi ska skicka godiset till honom :) 
 
Senare på kvällen begav jag mig till stranden för att möta upp ett gäng tjejer för lite halloween firande på en bar. Vi dansade och hade det trevligt. Nu bjuder jag på massa bilder, några från telefonen och några från systemkameran! Enjoy!