Jul. 31, 2013

Kategori: Jacksonville FL

I lördags var vi som sagt på stranden, var där mellan 11-17.30, riktigt härligt. Efter stranden bestämde vi oss för att köra hemma fest hos några kompisar och jag och vitoria åkte hem till mig och gjorde oss i ordning, blev sedan upphämtade och sen blev det lite kakas för en av tjejerna som fyllde år:) blev även en sväng till barerna vilket var kul :)

Söndag vart en lugn dag och jag jobbade på eftermiddagen några timmar, sedan blev det mexikansk middag med Raquel och även en frozen yoghurt slank ner!:)

Måndag spenderade jag själv på stranden , och en liten snabb Skype med familjen hemma. Efter det blev det jobb och sen boxning:)

Idag skrev Sara att hon och hennes värdmamma och ett barn var här på Jax beach så jag åkte och mötte upp dem så blev även lite sol och bad idag också. Trevligt att träffa min svensk också!!:) efter jobbet idag skippade jag boxningen och hämtade upp Johanna, en tysk tjej som just kommit hit , för att sticka till town centret och shoppa lite, grejer från både Victorias Secret och forever 21 kom med hem :) trevlig kväll med en riktigt trevlig tjej :)

Ja just det, min AC har lagt av i bilen så är dyngsvett så fort jag åker i den.. Inte så jättekul i denna värmen. Och till på köpet så har ljuset på bilen slutat funka nu ikväll, vi märkte det när vi körde in på Johannas gata. Lite läsligt att köra utan ljus, och folk som blinkade på mig.. Berättade för min värdmamma och hon sa att det bara händer mer och mer med denna bilen så det kanske är värt att köpa ny än att laga.. Vi får se vad Jon säger.. Kanske inte är nått stort problem!:)

Jul. 29, 2013

Kategori: Jacksonville FL

Grattis världens bästa pappa på födelsedagen! Önskar jag kunde vart hemma och firat dig idag, men fick en liten Skype stund med dig iaf! :) puss och kram pappa!!

:)

Kategori: Jacksonville FL

Lägger in lite bilder från den gångna veckan!

Förra fredagen träffade vi några nya au Pair tjejer så vi tog med dem ut och käkade och spelade bowling, riktigt kul!:) lördagen var Karens sista helg här i Jax så jag och Sara tog med henne på middag och sedan utgång :) söndag hade vi au Pair möte och sedan stod några av oss till cheesecake factory och efter det bio, grown ups 2, riktigt rolig film!! :)

Denna veckan som gått har mina barn börjat på camp igen så jag är ledig mellan 9 och 15, vilket är helt underbart!! ;) jag har tränat, vart hos Sara där vi tittade på bio igen, R.I.P.D, helt okej film. Sara och Karen kom även hit till stranden en dag så vi hängde här och på kvällen hade vi hejdå middag för Karen. Hon har nämligen vart i rematch och flyttar idag till en ny familj i Austin Texas. Väldigt ledsamt men är glad för hennes skull, plus att nu kan vi komma och hälsa på henne i Texas!! :)

Idag ska jag möta några av tjejerna på stranden och sedan får vi se vad kvällen erbjuder, blir förmodligen en väldigt lugn helg :)

Gå på zoo!

Kategori: Jacksonville FL

Idag tog jag med mig killarna och åkte till zoo! Kul att göra nått annat än poolen och stranden! Vi åkte tåg, matade fåglar, matade giraffer, åkte karusell, lekte i lekparken, käkade lunch och tittade på massa andra djur såklart! Var dock varmt så jag trodde jag skulle storkna! :P men kul hade vi!

Hejdå

Kategori: Jacksonville FL

Det värsta med att vara au pair är att man måste säga hejdå så många gånger, och det blir absolut inte lättare med tiden. Först säger man hejdå till alla hemma i Sverige och det är inte det lättaste! Men sen när man väl är här så skaffar man sig många och fina vänner, och flera av dem har vart här längre än vad du har och åker därför hem före dig. Detta är väldigt tråkigt, för även om du inte känt dem så jätte länge så har man hunnit blivit väldigt bra kompisar , för som au pair måste man träffa nya människor. Hemma har man oftast sitt kompisgäng och man behöver inte anstränga sig för att skaffa nya! Men här är det annorlunda, du kommer helt själv och känner inte nån! Det är bra att vi har organisationer så man träffas på det viset. Annars skulle i alla fall inte jag klara mig att vara hemifrån om jag inte hade mina kompisar här, för vi är i exakt samma situation, vi är långt ifrån våra hem, nytt språk , ny kultur.

Det bästa med att vara au Pair är att man får lära känna så många nya och intressanta människor. För när nån åker kommer det oftast en ny, visst man saknar alltid den gamla au pairen, men förhoppningsvis möts man igen nån gång i livet. För det är något som är bra, man har nånstans att bo över nästan hela världen, jag har nu vänner från syd Amerika, USA, syd Afrika, Australien, och Europa med mera. Man får ju inte bara lära sig om USAs kultur utan även alla vänners kulturer, som alla är olika!

Lite rörigt inlägg men vill osökt fall säga att hejdån är inte roliga och ikväll har jag sagt hejdå till Lina från Colombia, som imorgon sticker på sin resemånad med paulina( som som tur är kommer tillbaka till Jax innan hon åker hem helt!) de sk till California, väldigt avundsjuk!!

Bilder

Kategori: Jacksonville FL

Lite mer bilder från helgen, snodda av Sara!!

Jul. 15, 2013

Kategori: Jacksonville FL

Fredagen bjöd på jobb under dagen,sedan middag med Paulina och sedan hemmafest med beer pong med roliga människor. Lördagen blev det sushi lunch med Paulina och sen mötte vi upp Sara och åkte hem till lina, där vi hade hejdå fest för henne och Paulina. Vi åkte sedan till en Annan kompis och sen till barerna, men, jag hade glömt min plånbok hos lina så jag kom inte in.. Töligt men rätt kul ändå..

På söndagen vaknade jag och Sara upp hos mig och vi åkte in till town centret, där vi käkade tidig lunch på cheesecake factory och sedan strövade runt resten sv dagen! Riktigt mysig dag, och inte nog med det, Sara köpte sig ett par rayban solglasögon och jag en plånbok med plats för mobilen från Michael Kors! Så vi var himla nöjda må jag säga!! :))

En bra helg, längtar redan till nästa!! Men först blir det jobb med mina favorit killar :))

Torsdag

Kategori: Jacksonville FL

Började denna dag med en sköldpadde jakt och vi såg rätt många. Häftigt att man kan se dem ute i det vilda! :) eftermiddagen åkte vi till stranden och det är alldeles perfekt tid på dagen att vara där, inte allt för varmt och inte för mycket folk, Courtney har vart hemma idag så även hon var med till stranden och mormorn och kusinerna, mysigt :)

När jag sen slutade runt 6, åkte jag hem och duschade snabbt sedan åkte jag direkt och hämtade Karen och vi åkte tillsammans hem till Sara! Hon bor ungefär 45 min från mig, så vart en bit att köra, men det var det värt, hon hade nämligen gjort potatisgratäng, pannbiff och bea sås! Så gott!! Till efterrätt blev det ben and jerrys glass och en film! Var inte hemma förens nu, kl 1.20. Bäst att sova, imorn blir det stranden igen med familjen!!:)

Adventure landing

Kategori: Jacksonville FL

Började denna dag med en Skype med mamma och syster, väldigt trevligt, saknades gjorde dock pappa som fortfarande inte gått på semester!

Sedan fick dagen en liten ändring, bytte bort Carter mot Bennett. Barnens kusin som är 7. Vi åkte till poolen och de fick busa av sig, skönt att de kunde leka med varann, och jag kunde ta det lite lugnt. Efter käkade vi lunch och sen tog jag med dem till en spel hall där man även kunde köra Gocart så det gjorde vi, var där i nästan 3 h. Nu är de helt slut och kikar på tvn för första gången idag:)

Ikväll blir det boxning, och sen ska jag och Raquel kika på Bahamas kryssningar!!!! :D

Stranden

Kategori: Jacksonville FL

Spenderat förmiddagen på stranden. Dede and Pa , morföräldrarna, har hyrt en lägenhet på stranden så vi har lekt med dem och Bennett och Elena, och även Kate, mostern! En riktigt bra förmiddag! Lekte ute i vågorna med de stora killarna och grävde hål på stranden :) runt lunch tog jag med mig mina killar hem och vi köpte med oss lunch från chick à filé! Tog en nap alla tre, Carter sov och jag och Jack läste böcker! :) mysig eftermiddag helt enkelt!

Ikväll ska jag på middag och säga hejdå till en tjej som har avslutar sitt år här i USA och året tillbaka till Brasilien imorn!

Jul. 08, 2013

Kategori: Jacksonville FL

Bilderna till ett inlägg har visst inte kommit upp så jag får göra så här, texten till alla bilder här uppe och bilderna nere! ;)

När jag kom tillbaka "hem" på natten satt denna på dörren, värmde lite extra :)

Barnen har sommarlov nu så de är hemma hela dagarna, vi åkte till stranden en dag :)

Vi kör jeep

Bowlade med kompisarna en kväll

Jag och killarna hade playdate med Karen och hennes tjejer

Jag färgade håret mörkt igen

Jag och Jack gjorde en välkommen skylt till deras kusiner som är här nu

Utgång med denna snygging bland annat

Lördagens hejdå fest för Josephine med hennes värdfamilj och deras vänner,

Tittade på finalen mellan Brasilien och spanien vi hejade såklart på Spanien men de förlorade, våra Brasilien vänner var mycket glada!

Efter matchen gick vi till the pier, en bar med live musik och roligt folk. Massa som kom fram och frågade om våra Spanien flaggor på kinden ;)

Igår kväll privat middag med Josephine som åker hem till Danmark på torsdag.. Raquel var även hon med :)

Bra helg

Kategori: Jacksonville FL

Då har ännu en helg gått! :) som sagt jobbade jag hela fredagen och vi gjorde inte något speciellt lekte och på kvällen när barnen somnat lagade jag hemmagjorda hamburgare och egen klyftpotatis med bea sås, jättegott :)

Lördag spenderade jag vid poolen, det är så varmt här nu så man bara vill ligga i vattnet, vilket egentligen inte är så jätte svalkande då det är ljummet vatten men det är ändå bättre än land!

Under eftermiddagen mötte jag upp några kompisar och vi var på stranden i några timmar, underbart.. Älskar sånna slappa dagar. Sen åkte vi hem och gjorde oss i ordning och det blev en bar runda!:)

Söndag, igår var en lugn förmiddag och sen satte vi oss i bilen och först åkte 50 min och hämtade Sara, och sen vidare mot St Agustine, till en utomhus bar med live band! Riktigt roligt!! :) var kul o träffa Sara och Raquel igen som vart bortresta på varsitt håll. Vi drack även en drink som hette swedish lemonade, den ljusrosa på bilden ;)

Idag jobbar jag 8-18 och vid 19 blir det boxning :))

Independent day

Kategori: Sverige

Igår var det 4 juli, och det innebär att det är USAs nationaldag! Alla är lediga och så var även jag!! Men jag började ändå dagen med att följa med min värdfamilj på en liten parad här i vårt område med alla grannar, vi gick från parken till poolen och vid poolen bjöds det på glass! Blå röd och vit glass såklart. Alla i paraden hade pyntat sina cyklar , jeeper, kärror och sig själva med amerikanska flaggor och färger! :) himla mysigt!

Efter det åkte jag med några andra au pairer till några amerikanska kompisar som hade ett house party! :) vi gick till stranden en sväng och sen tillbaka. Dansade och hade kul. Kl 9 på kvällen var det fyrverkerier på stranden, och det var hur mycket folk som helst! Riktigt häftigt!

Sen blev det en kvällsmacka på subway! Väl hemma igen somnade jag som en stock! Idag blir det jobb 12 till 22, jättekul på en fredag.. Men ska väl inte klaga när jag var ledig hela dagen igår!! :P trevlig helg alla där hemma!!

Senate veckan

Kategori: Jacksonville FL

När jag kom tillbaka "hem" på natten satt denna på dörren, värmde lite extra :) 
 
Barnen har sommarlov nu så de är hemma hela dagarna, vi åkte till stranden en dag :)
 
Vi kör jeep
 
Bowlade med kompisarna en kväll
 
Jag och killarna hade playdate med Karen och hennes tjejer
 
Jag färgade håret mörkt igen 
 
Jag och Jack gjorde en välkommen skylt till deras kusiner som är här nu 
 
Utgång med denna snygging bland annat 
 
Lördagens hejdå fest för Josephine med hennes värdfamilj och deras vänner,
 
Tittade på finalen mellan Brasilien och spanien vi hejade såklart på Spanien men de förlorade, våra Brasilien vänner var mycket glada! 
 
Efter matchen gick vi till the pier, en bar med live musik och roligt folk. Massa som kom fram och frågade om våra Spanien flaggor på kinden ;) 
 
Igår kväll privat middag med Josephine som åker hem till Danmark på torsdag.. Raquel var även hon med :) 

Hemma i Sverige på besök!

Kategori: Sverige

Som de flesta vet har jag vart hemma i Sverige på en liten snabb visit! Detta var något som ingen hade en minsta aning om förutom Malin och Simon, och Monica och Emma :) jag och Malin bokade biljetterna i början av januari och hur vi båda har kunnat hålla det hemligt är väldigt bra gjort!! :)

Hade en kanon bra vecka hemma och överraskade många!! Allra mest min kära syster!!! :D kul att träffa alla igen familj släkt och vänner! Här kommer massa bilder från Sverige! Student midsommar och massa annat!!! :))