Merry christmas

Kategori: Allmänt


Julafton började med en Skype med släkten på mammas sida. De var väldigt suddiga till en början med tills de kom på att de hade lins skyddet på ;) mysigt att prata med dem en sväng! 
Sedan åkte vi hem till Kay and Andrew , där jag och Marie dukade upp till svenskt julbord! Och det var nog det godaste jag ätit på länge! Och jag tror vi fick godkänt av resten av sällskapet också!  



Efter maten ställde barnen fram kakor och mjölk till tomten och morötter till renarna. Kay har det så himla fint jul pyntat. Vi sov över hos dem igår natt och även inatt. Så när barnen lagt sig igår så plockade vi fram julklapparna, och oj vad många det var! Hehe alla hade två julstrumpor var, även jag fick två, en av Marie och Dan, och en från Kay och Andrew! så snällt! Under ser ni vadsom låg i mina strumpor på juldags morgon, :)

Barnen väckte oss runt kl 7 på morgonen och ner och öppna julstrumporna. Vi fortsätte sedan lite med den svenska touchen med att äta tomtegröt till frukost! Så gott! :) 

Och efter jag vet inte hur många gånger barnen frågat om de kan få öppna paketen så gjorde vi det äntligen! Barnen var överlyckliga över sina presenter, även vi andra också tror jag! :)
När jag kikade på min Facebook, så hade en av mina kusiner Ida, skickatdenna underbara bilden! Nästan alla på bilden! Mina fastrar och farbröder och kusiner med deras respektive. Även mamma, pappa och syrran! Det är jag och Min kusin Lina som inte är hemma i år, och Ida tror jag det är som tar bilden. Blev väldigt rörd närkamp såg bilden, men nästa år ska jag vara hemma och fira jul! Två jular borta irad får räcka! Som Sofi sa, hon vill inte gå först i kön till maten själv igen! 


Jag fick så mycket fint av både min värdfamilj och Andrew Kay och Theresa! Jag är så tacksam! Fick mycket mer än vad jag trodde! Så snälla är dom! Jättenöjd med allt! 

Härom veckan fick jag även ett paket från min förra värdfamilj. Däri låg det ett presentkort till subway! dom vetgirig mycket jag älskar det! så det kommer komm till nytta, och även en berlock till min Pandora armband, som jag för övrigt fick från dem i födelsedagspresent, det var en amerikansk flagga! Tack till dem:)

Jag är så glad och tacksam att jag har fått de här två underbara värdfamiljerna som jag har fått bli en del av deras familjer, att just jag kunde ha den turen att få dom två bästa värdfamiljerna i hela USA! Och även den bästa familjen och släkt hemma! Jag är lyckligt lottad! <3

:)

Kategori: Allmänt

I lördags var vi ett gäng som hyrde ett hotellrum på Hilton i downtown. Becks gav mig och ana addressen som vi skrev in i gpsen och vi började köra. Vi blev först lite fundersamma när gpsen inte ville svänga av där vi brukar för att komma DT, men tänkte att den visste ju vad den gjorde. När vi sen fick se skyltar efter vägen där det står att vapen är inte tillåtna att ta med till Mexico, 2miles till mexikanska gränsen, förstår vi att vi är helt och hållet fel! Framför oss låg alltså Tijuana Mexico! Vi blev livrädda och körde Av påvisat avfarten i USA, och stannade på en mack! Vi skrev till våra vänner och de skrattade åt oss och gav oss addressen igen men det var där vi var och inget Hilton i sikte! Så vi knappade in i gpsen point of interest och efter 15 min var vi framme! Haha det visade sig att addressen var Park blv, inte Park ave! Sedan började festen och vi hade kul! Crazy är ett bra ord som beskriver kvällen!! 

Söndagen spenderade jag mesta dels hemma i sängen, himla trött efter gårdagen. Men på kvällen gjorde jag och Marie svenska köttbullar och Marie hade även gjort julskinka! Så imorn, på Sveriges julafton ska vi ha svenskt julbord, med köttbullar, skinka, Janssons med mera! Underbart! Jag längtar! 
Vill även visa upp väderprognosen för oss här under julveckan!! Härligt värre! Vi får se om de tänder brasan, Marie berättade att de gjort det ett annat år när det var jättevarmt, och att de blev tvungna att öppna fönster och dörrar! Hahah vet inte om jag har berättat men vi ska i alla fall fira julen hos farmorn och farfarn, så vi åker dit imorn och sover där tills på juldagen då det är då man firar här i USA, men som sagt ska vi ha svenskt julbord imorn! :) 

Barnen är ju ledig från skolan och idag var även Marie ledig från jobb, så vi har hängt hela dagen och slappat. Vi tog även en långpromenad allihop, vi gick på en liten hike, på mer än en timme! Skönt! 

Ikväll har jag packat färdigt julklapparna till min fina värdfamilj! :) nu är det julafton i Sverige så vill passa på att säga god jul till alla där hemma!! 

Jul

Kategori: Allmänt

Under torsdagen åkte jag till barnen skola för att hjälpa till i Kais klass. De hade julpyssel så jag och några andra mammor hjälpte till på olika stationer. Hos mig fick barnen packa in en sak som de gjort tidigare och sedan dekorera påsen! Det var roligt och jag tror Kai uppskattade att jag var där!:) 


Samma eftermiddag efter Ethans simmning, åkte vi till ett köpcentrum för att träffa tomten. Och det var vi inte ensamma om, stod i kö i över en timme, jag och barnen var mestadels av tiden i en affär, medansvar Marie stod i kö. Barnen fick lämna sina önskelistor och sedan ta kort. Mysig jul tradition de har. Efteråt gick vi till en mexikansk restaurant, jättegod mat!:) 

På fredag morgon hade Kai och Avonlea ett sångframträdande i skolan, så jag Marie och Dan var alla där och tittade. De var jätte duktiga ochbspelade lite instrument och sjöng! Bra start på dagen! Sedan åkte jag och Dan och lämnade in jeepen för att fixas och resten av dagen vart väldigt lugn. Vi var bara hemma o grejade.  

Adventsfika

Kategori: Allmänt

Idag efter middagen, sombestod av köttbullar mos och gräddsås(!) så hade vi ett litet försenat advents fika. Marie hade under helgen gjort egen glögg och de hade även bakat, bland annat pepparkakor, hallongrottor och saffransbullar. Så gott! Det kändes nästan som att man var hemma i Sverige och det var kallt ute med snö! Resten av kvällen satt vi och pratade, himla mysig kväll! :)






Christmas time!

Kategori: Allmänt

Även om vi har sommarvärme här, idag är det 25 grader ute och klockan är inte ens 10, så har vi allt lite julkänslor inomhus!! :) i granen sitter en liten Nisse, som varje natt flyger till nordpolen med en rapport om hur barnen har skött sig, och på morgonen när barnen vaknar sitter han på ett nytt ställe! Han kan inte prata och man får absolut inte röra honom, då försvinner hans magi. Så himla mysig jultradition. Finns en bok till också. Elf on the shelf heter den. Vår elf heter Elfie. Vi hade även en i min förra familj förra året som hette Sophie! :) barnen är verkligen inne i detta och tror på det fullt ut. Så mysigt! :) 





Weekend

Kategori: Allmänt

Fredag efter jobbet åkte jag hem till Ana där Becks sedan hämtade upp oss för att köra in till PB, för att gå på barerna. När vi kom dit hittade vi en parkering för 2 dollar. Och så här såg automaten ut. Vi var tvungna att vika sedlarna och sedan skjuta in dem med en liten grej, aldrig sett nått liknande och vi var lite osäkra på om bilen skulle vara kvar när vi kom tillbaka men det var den! :) var en bra kväll med bra musik :) 


På lördagen vaknade jag upp hemma hos ana, och vi gjorde oss i ordning för att träffa Becks för frukost och sen åkte vi hem till henne och Danielle. De är nämligen au pairer i samma familj! Där väntade vi på att Danielle skulle sluta jobba för då skulle vi bege oss uppåt, mot Newport beach. Becks hade nämligen en kompis hemifrån som just flyttat dit, så vi hängde med henne och träffade han. Även vivien plockade vi upp på vägen. Det var himla fint i newport, men vi såg inte så mycket, stranden och sen käkade vi på en italiensk restaurang, jättegod mat och sen styrde vi bilen hem mot san Diego igen :) 

Idag hade vi aupair möte och vi träffades hemma hos en av kontakt personerna. Var kul at träffa andra tjejer och vi hade med oss nån maträtt eller dessert hemifrån, jag slängde ihop några chokladbollar och alla verkade tycka om dem! :) bi hade även en julklapps lek, och jag fick till slut ett presentkort på bio :) efter det åkte jag och Ana ner till PB och strosade runt, satt och tittade på folk på strandpromenaden! Nu har jag käkat lite ostbågar och laddar för en vecka med jobb! :) ha det bra där hemma! :) 

Veckan

Kategori: Allmänt

Har vart en lång vecka, och jag har faktiskt längtat hem lite grann. Barnen har vart dåliga lyssnare och har vart allmänt trött.. Men hänt en del bra saker med! :) 
I söndags åkte jag Ana, Becks och Danielle, in till san Diego för att titta på en båt parad på kvällen. Alla båtar var klädda med julbelysning. Jättefint, himla srt att ta kort på så bjuder på en bild. 
Under veckan har jag även hängt med Heidi en del för i morse satte hon sig på planet hem till Finland. Väldigt tråkigt, hon var min första kompis när jag kom hit. Och hon var även min enda kompis som bor här i ramona. Men jag är säker på att vi ses igen, antingen när hon kommer och hälsar på eller i Finland/ Sverige! 
Igår efter en stressig dag med barnen, så hade Avonlea bjutt med mig, Marie, farmorn och fastern på mother daughter tea på skolan. Det var himla mysigt och alla barnen var så fina med klänningar, klackskor (!) och en del även smink! Hehe. Men det var en mysig avslutning på en jobbig dag..

Idag har jag städat insidan på de två bilar som jag kör, dom blev så fina satt. Satte även på ett Sverige klistermärke på "min" bil! Så snyggt! 

:)

Kategori: Allmänt

I torsdags efter jobbet åkte jag och Heidi in till san diego för att se macklamore and Ryan Lewis! Och oj vilken konsert! Jättebra var den! De gjorde en riktigt bra show och bra låtar, många av deras sånger påminner mig om livet i Florida, som thrift shop , när vi åkte på spring break i Panama city! Som sagt riktigt bra!! 

I fredags åkte jag för att möta upp ana för att käka middag och se på bio, men det blev bara middag då båda var jätte trötta och bion var inte försen kl 10! Men en middag med mycket skratt orkade vi med! 



Igår fixade jag med de sista julklapparna och skickade hem dem till Sverige! :) efter det mötte jag upp Heidi och vi åktetillsammans in till san Diego för att gå på december nights i Balboa park. När vi kom dit hade det inte börjat än så vi gick in på zoo en sväng innan. Sen gick vi till Balboa park, det var som en jul marknad skulle man kunna säga. Jätte mysigt med mycket folk och julbelysning överallt. En del av parken har massa små hus som representerar olika länder i världen. Och självklart kikade vi in i the house of Sweden, house of Finland, och när Anna kom och mötte upp ons även house of germany. Sverige hade även ett ställe lite längre bort där de hade julmarknad med massa svenska saker och de hade även glögg och sålde svenskt godis och mat. Var ju tvungen att köpa med mig lite! :)  de hade även ett lucia tåg där de sjöng julsånger, så himla mysigt! Det var kallt ute så det kändes nästan som jag var hemma där för en stund, förutom att vi inte har snö! När jag kom hem hade min värdfamilj köpt en liten julgran till mig, så snällt av dem, så nu luktar det jul i mitt rum! Mysigt! 

Christmas tea

Kategori: Allmänt

Idag var jag och min värdmamma bjudna på christmas Tea med farmorn, fastern och deras vänner. Det var på ett fint hotell i downtown och det var jättefint pyntat, vi åt massa gott och gjorde en lek där vi skulle fylla i orden som var blanka i julsånger, vi bytte även paket med varandra och jag fick en lotion och presentkort. Himla bra första advent och roligt att träffa deras vänner! :)