Måndag

Kategori: Jacksonville FL

Ligger på sängen med nystädat rum och tända doftljus och regnet smattrar mot fönstret. Rätt mysigt faktiskt. Har just läst en godbattsaga för Jack och ska nu kika film.

Gårdagens au pair möte med vår nya lcc gick väldigt snabbt blev en fika och sedan fick vi gå.. Hon verkade väldigt snäll och trevlig men hennes möten verkade bestå av endast fika möten. Vilket är lite tråkigt.. Men men tur vi kan vara med på de andra au pariernas möten också! För efter mötet åkte jag Andrea och Ale vidare till en annan organisations möte, de åkte nämligen skridskor, där jag och V- familjen var i lördags, så igår fick jag åka lite mer, var där i mer än 2h tror jag, sen käkade vi middag på panera bread. Mysig dag :) med fina vänner.

Idag fick jag ledigt på morgonen så fick lite sovmorgon och vid nio stack jag på boxningen och fy vad jobbigt det var! Men skönt efteråt :) sen har jag bara tagit det lugnt och jag och killarna har spenderat eftermiddagen med att göra jul dekorationer av play doh deg, som vi satte in i ugnen och imorn ska vi måla dom och knyta snören i för att sedan hänga i granen :) så dom får ni se imorgon! :)

Lördag

Kategori: Jacksonville FL

Dagen började med att jag och Jack hade egentid och vi åkte och spelade bowling vilket var riktigt kul! Det var en lite lite större bowlinghall än hemma på mitt gamla jobb Dalhall.. 32 banor hade denna hall närmare bestämt, och hemma har vi 8! Efter bowlingen åkte vi till ett ställe och käkade lunch och där finns även en inomhus lekplats där han fick vara och leka. Började då prata med en mormor som var där med sina barnbarn som Jack började leka med, och hon trodde först Jack var mitt barn! Hon var trevlig och tyckte det var väldigt intressant att höra om au pair livet och hon älskade min accent på engelskan! Lite roligt med en pratstund :)

När vi kom hem igen fick barnen ta en sovstund och jag fick ledigt, passade på att skypa med Susanna och sedan när barnen vaknat igen kikade vi på en video som mamma och syrran hade filmat när de var ute i snön och visade med Milla, det var uppskattat! Sedan tog jag och Courtney med oss barnen till ett ställe som heter adventure landing där de hade tomte, is kana som man åkte med ring i och det som jag tyckte var roligast! Skridskobana. Barnen hade aldrig åkt förut så jag fick ha Jack i handen och han var som bambi på hal is. Det var roligt med blev kanske bara i en kvart eller nått.,

Stressade sedan hem , skulle bli hämtad vid kl 20 och kl var 19.15 när jag åkte hemåt! Sprang igenom duschen och gjorde mig oordning på ett kick, men som jag borde ha förstått när det var mina mexikanska vänner som skulle hämta mig så kom de inte förren 20.30 ;) så hade god tid på mig. Vi skulle ut och äta och det blev mexikanskt, riktigt gott och till det Margaritas! Sedan åkte vi till strandbarerna och dansade. Hade klackar på mig så mina fötter värker som bara den idag men det får det vara värt! :) kul kväll med bra folk :)

Idag blir det au pair möte och kanske skridskor ikväll igen! :)

Dec. 15, 2012

Kategori: Jacksonville FL

Idag har det vart en lugn och skön dag, började med att åka till jacks klass idag igen och spela sällskapsspel med barnen. Sen hem och skypa med Malin och Sofi. Blev även en Skype med mamma och pappa och sen iväg och hämta killarna! :) när vi kom hem bakade vi en kladdkaka tillsammans och lekte på gården. När C och J kom hem hade de med sig pizza som vi käkade och sen stack J iväg över helgen så jag och C hade movie night med killarna med popcorn och mys. Eftersom Jon är borta över helgen ska jag jobba imorn under dagen, men det gör mig inte så mycket för på kvällen ska vi ut och äta och sen vidare till strand barerna med gänget :)

När barnen lagt sig tittade jag och C på nyheterna och jag kan inte fatta att det som hänt har hänt. 20 barn dödade. Och 7 vuxna. I Connecticut. På en skola. Sänder alla tankar till familjer och vänner.

Florida driver!

Kategori: Jacksonville FL

Kan numera säga att jag är en riktig amerikansk bilförare. Idag hade jag nämligen min uppkörning och den var över på ungefär 10 min! Härligt! Får dock vänta i 30 dagar innan jag får det riktiga körkortet så så länge får jag nöja mig med ett papper! Efter detta åkte jag och fixade så jag äntligen fick ett amerikanskt bankkort. Sen Skype med mamma pappa och syster :)

Haft en bra eftermiddag med killarna och när föräldrarna kom hem förut tände de en brasa i vardagsrummet och vi lyssnade på svensk julmusik och diskuterade Kalle anka på julafton.

Imorn är det lucia, och för ett år sen var det vårt lucia gäng som hade en fullpackad luciadag där vi sjöng och lussade hela dagen för att sen på kvällen vara med om lucia kröningen! Vilken känsla och vad roligt vi hade tillsammans under de veckorna det höll på! Men imorn är det alltså ett nytt gäng som kommer stå där i kyrkan och vara fina, hade vart kul att vara hemma och tittat.. Nu ska jag leta fram bilderna och visa för mina V-föräldrar :)

Julen är här!

Kategori: Jacksonville FL

Idag har jag varit i Jacks klass och hjälpt till i nån timme. Jag satt två och två med barnen och vi gjorde lim monster! Blev rätt söta faktiskt! :) sen åkte jag hem och skypade lite med pappsen och sen tillbaka till skolan för att försöka få C att sova vilket han inte ville men han hade en lugn vila iaf. Eftersom pojkarnas skola ligger ungefär 20 min hemifrån stannade jag på den sidan stan och åkte till köpcentret. Hittade en snygg enkel svart kjol.

Pojkarna hade en dag där de inte ville lyssna på sin Emma så men vi överlevde eftermiddagen! :) kvällen spenderade jag med Josephine, vi käkade thai mat och pratade eftersom vi inte setts på ett tag, så det var trevligt! :) vi tog även en tur runt några bostadsområden och kikade på jul belysningar och annat och oj vad många fint folk har. Här hos oss har vi lite småpynt som ni kan se på bilden :)

Vill även passa på att tacka mina underbara nära och kära där hemma som skickat julklappar till mig! Några som jag fått öppna och några som får vänta till julafton, eller juldagen som de firar här borta. :) så nu har jag både ostbågAr, skumtomtar, choklad och det som jag saknat rätt så jätte mycket FISKBULLAR!! :) woho! Ni känner mig bra där hemma! :) nu väntar jag med spänning på mammas paket och även Monicas! :) fick även idag ett fint julkort av min moster Inger, som jag nästan började gråta när jag läste! Åh vad jag saknar er alla där hemma!! Men jag ska inte glömma att jag har det toppen här och måste komma ihåg att njuta av den korta tid jag faktiskt har här! :) puss ock kram

iPhone bilder

Kategori: Jacksonville FL

Var några dagar sen jag skrev nu, så istället för att skriva lägger jag upp några bilder från de gångna dagarna. Har sen sist klarat teoriprovet, fått lite paket hemifrån, myst med killarna och vart på Disney world Orlando!! :D kommer ett inlägg om det senare! :)

Sommarvärme

Kategori: Jacksonville FL

Idag har det varit strålande solsken och 25 grader varmt! Helt otroligt att det är december! Dagen började inte så jättebra, då skor var borta, byxor som var obekväma och förseningar! Fy var inte roligt alls. Men men sånt måste hända ibland också.

Idag har jag bokat tider för att ta ett Florida körkort. Så imorn ska jag göra teorin och nästa onsdag ska jag köra upp! Hoppas och tror att jag fixar det på första försöket! Har ju trots allt haft mitt svenska körkort i över fyra år.

Har även vart på ett möte med barnens skolas rektor, så nästa tisdag ska jag vara volontär i Jacks klass vilket ska bli riktigt roligt!! :)

Spenderade lite tid i bikinin med en glass ute i solen idag och sen hörde Melani av sig så vi möttes för en smoothie på starbucks innan jag åkte och hämtade grabbarna och vi har haft en bra eftermiddag faktiskt trots morgonen! :) nu ska jag läsa lite mer i körkortsboken.

Första advent

Kategori: Jacksonville FL

Haft en bra helg. Fredagen åkte jag och handlade lite julklappar, och annat smått och gott, åkte även och köpte svenska pepparkakor och glögg. Kvällen spenderade jag med Becky, vi gick först till en bar och sedan på nattbio! Silver lining, den var rolig men inget jag rekommenderar..

Lördags morgonen skypade jag med familjen och sen umgicks jag med min värdmamma då killarna i familjen är i Orlando på Disney world. Så vi gick i affärer nere vid stranden, käkade lunch och handlade. Inne i matbutiken hade de flera olika vinprovningar som vi testade och hade en riktigt trevlig dag.

Idag har vi plockat fram julsaker och jag gjorde en adventsljusstake med ljus och polkagris stänger, och så bakade jag även lussekatter som blev super goda! Courtney tyckte även hon om dem vilket var roligt! :) C hade köpt en jul strumpa till mig med ett stort E på och vi hängde upp hela familjens strumpor över öppna spisen, till och med Sadie, hunden hade en egen! Så vi har haft en bra första advent. När vi var färdiga med julstöket placerade vi oss i soffan för att titta ikapp på greys anathomy och efter det käkade vi middag och hängde i soffan, nu ligger jag i min nybäddade säng och ska öppna andra luckan på min choklad kalender som min snälla lillasyster skickade med mig hemifrån, våran lilla tradition! :)