Happy Halloween!

Kategori: Jacksonville FL

 
Idag är det halloween och det firas rätt rejält här i USA. Vi har pyntat huset, vilket vi faktiskt gjorde redan i början av oktober och barnens kostymer har de haft framme hela oktober. men ikväll är alltså äntligen halloween här, som vi har längtat. SKa ha med mig systemkameran ut ikväll så det blir bra och fina bilder. efter vi har vart ute och trick och treatat så ska jag till en bar nere på stranden och träffa upp ett gäng tjejer för lite firande :) återkommer med bilder imorn :) Happy halloween!

Toppenhelg

Kategori: Jacksonville FL

Kan bara säga att det vart en riktigt riktigt bra helg! :D återkommer när jag kommit hem till jacksonville igen. Sitter just nu påväg till flygplatsen :)

Starbucks

Kategori: Jacksonville FL

Just kommit hem efter en kvällsfika med några kompisar på starbucks , funderar faktiskt på att smaka på en kaffe nån dag, än så länge har jag bara provat ice Tea och smoothie.

Nu ska jag packa i ordning det sista inför Washington imorgon. Eftersom det kommer vara lite kyligare där än vad jag är van vid här får det bli några jeans och stickade tröjor faktiskt, lite småmysigt!

Kl 8.30 kommer en bil och hämtar mig här hemma och sen börjar resan! :) flyger dock ensam då Melani är bokad på ett annat plan. Men har laddat upp med en tidning och bra musik så jag klarar mig! Kommer kanske vara tomt här tills jag kommer hem på söndag. :)

Oct. 22, 2012

Kategori: Jacksonville FL

Började denna dag med ett Skype samtal med min fina fina släkt på mammas sida! Dom var på kalas för Elsa som fyllt 8 år, min lilla skrutta! Fick prata med min moster, kusiner och kusinbarn och till och med mina kusinbarn barn! ;) de ni! Lilla Liam är så söt och även Linnea! Åh, hade gett mycket för en knapp som tog mig hem för bara några timmar och sen tillbaka igen! :)

Efter samtalet hade jag faktiskt lite hemlängtan och mitt svenska godis är slut så Jon tog mig med till en affär som heter Worldmarket, och där hade dom allt möjligt gott från Svedala! :D fick med mig Marabou, daim, ballerina och kexchoklad ! Kommer garanterat besöka den butiken igen. De hade även pepparkakor och glögg så inför jul får det bli ett besök.

Har även haft en Skype med mamma pappa och Therese och de fick då träffa min fina värdfamilj! :) var roligt att presentera dem för varandra och de verkade gilla varandra!! :)

Som avslut på min hemlängtan dag så lagade jag en svensk måltid nämligen hemmagjorda köttbullar, potatis och gräddsås! Första gången jag gjorde köttbullar själv och de blev riktigt goda!! Till och med barnen gillade dom! Och tror Courtney gillade dom mest! :)

Hoppas ni hemma haft en lika bra helg som mig! :) puss

Pumpkin patch

Kategori: Jacksonville FL

Har spenderat dagen med v-familjen och deras vänner på en pumpkin patch och fanns även en majsfält med laborint. Vart en bra dag, men när jag såg Courtney tillsammans med sin kompis så saknade jag faktiskt mina kompisar där hemma lite extra mycket. Tänkte i alla fall lägga upp bilder från dagen istället för att skriva. :)
 

1 månad hos familjen!!

Kategori: Jacksonville FL

Idag har jag varit hos familjen i 4 hela veckor! Känns sjukt! Men också riktigt bra, jag trivs som fisken i vattnet och om året ska gå så här fort som denna månad gjort får jag ta vara på all tid jag har! :)

Dagen har spenderats i ett shoppingcenter och det blev lite shopping faktiskt:) lägger upp en instagram bild. Blev höst kläder faktiskt, tro det eller ej men blir lite kallare här också, fast bara lite. Sen ska jag ju till New York i november så då kommer det förmodligen till användning också!:)

Till middag bjöd familjen ut mig på restaurang för att fira vår månad tillsammans , jättemysigt ställe med riktigt god tacos! Var garanterat inte sista gången jag åkte dit. Var ett original och inte någon kedja, toppen helt enkelt! TacoLo hette det :) sedan åkte vi och köpte frozen yoghurt, jag tog oreo, hallon och m&m tippning. Så nu ligger jag i sängen i matkoma! Tror kvällen avslutas med en filmkväll med Courtney och Jon, den första original Kalle och chokladfabriken :) imorn åker vi till en pumpkin patch och då åker nog systemkameran med! :)

Barnkalas??

Kategori: Jacksonville FL

Detta inbjudningskortet kom i brevlådan idag till familjen. Trodde det var ett skämt med det är en inbjudan till en 4 årig tjejs barnkalas! Say whaat ?!

Stranden

Kategori: Jacksonville FL

Idag har jag och barnen spenderat eftermiddagen på stranden, mycket trevligt, vi fick dock inte gå i vattnet då det var några jet plan som flög och tränade. Det var inte vilka plan som helst utan det var The blue angels jet, som enligt min v-mamma är kända show jets som tydligen är värda flera miljoner dollar. Var tufft att se lite av deras show, och killarna uppskattade det verkligen!:)

Och idag bestämdes det även att jag ska med Melani, en spansk au pair här i jacksonville , till Washington DC nästa torsdag till söndag!:) ska bli riktigt roligt!! :D det ser jag verkligen fram emot!:)

Kvällen spenderades på bakgården med killarna och sedan en god sallad till middag, Skype med Susanna och sist men inte minst veckans Greys Anatomy! :)

Curious George

Kategori: Jacksonville FL

Har varit en riktigt slapp dag. Vart grått och tråkigt väder under dagen och barnen har vart trötta och slitna så vi körde en mysig eftermiddag med popcorn och curious George i soffan. Vi passade på att gå ut efter middagen och Jack och jag lekte kol gruvor. Lite smuts har väl aldrig skadat någon?;)

Har även pratat med mamma om när de ska komma hit och hälsa på och det blir förmodligen i slutet av Mars nångång vid påsk!! :) längtar redan!

Biblioteket

Kategori: Jacksonville FL

Imorse när jag vaknade trodde jag inte jag skulle kunna ta mig upp ur sängen, jisses vilken träningsvärk! Men upp kom jag, orkade dock inte iväg till boxningen idag utan det får jag ta imorn. Åkte istället iväg till biblioteket som ligger här i närheten av där jag bor. Fick med mig the hunger games. Har sett filmen men hört att boken är bättre så får ge den en chans :) sedan shoppade jag loss lite på Target , lite nödvändigheter. Svängde även in på Donkin Donuts för att gotta mig lite.

Hämtade sedan upp pojkarna och när vi kom hem klädde dom om sig och med mig till parken fick jag G.I Joe och kapten Jack Sparrow. Sen hem oxh slänga ihop en pizza till middag.

Jobbar hela kvällen idag då föräldrarna är ute på sin date som de har en gång i veckan. Denna kväll var Carter rädd för monster och ville absolut inte sova, han gråt och blev hysterisk. Men efter att jag läst en bok och stannade i hans säng så slocknade han på två röda! Stackars, inte lätt att vara liten och rädd för monster. Sedan var det jacks tur och för honom läste jag Tomtebobarnen och den gillade han, sen sov även han.

Nu sitter jag i soffan här nere och ska läsa min bok och vänta tills föräldrarna kommer :)

Sön /mån

Kategori: Jacksonville FL

Igår söndag hade jag en lugn dag här hemma och jobbade några timmar på eftermiddagen, tog då med pojkarna till parken så de fick springa av sig lite!:) bakade även en kladdkaka igår som blev lyckad och uppskattad av familjen. Var lite klurigt att översätta receptet då amerikanarna använder sig av andra mät enheter. Som tur var hade jag med mig hemifrån Sverige, dl, matsked, tesked med mera.

Pratade även med bästa Susanna på Skype i nästan 2 h, trevligt att prata ikapp lite. Känns konstigt att gå från att prata nästan varje dag till att bara prata tre gånger på en hel månad!

Idag har jag vart på ett boxnings gym med tre andra au pairer, Melani, Andrea och Becky. Det var riktigt roligt och tränaren körde slut på oss! :) tycker boxning / kickboxning är ett bra sätt att träna hela kroppen och ett plus är ju att de andra tjejerna även går dit så vi kan hjälpa varandra att hålla igång :) så har jag inte allt för ont pga träningsvärk , vilket jag garanterat kommer ha, så tänkte jag gå dit imorn också. Det ligger typ 5 min härifrån så det är perfekt.

Nu ikväll tog jag mig en 40 min powerwalk här runt i alla kvarteren. Det finns så många stora fina hus så man tror inte det är sant. Känns som jag går runt i en film. Många av husen har redan satt upp halloween dekorationer, det gör man tydligen här redan 1 oktober. Var roligt att se vad påhittiga många är. Vi har även här hemma satt upp dekorationer, kan ta en bild någon dag och visa er.

Så nu har ni fått tre långa inlägg med uppdatering, hoppas du blir nöjd mamma? ;) hoppas för övrigt att nån av de andra tjejerna lägger ut bilder från fre +lör som jag kan låna och lägga upp här, men så länge får ni nöja er med iPhone bilderna :)

ps idag har jag varit i USA i en hel månad!! Ds

Lördag

Kategori: Jacksonville FL

Lördagen började med en lång skön sovmorgon, eller ja så lång som två morgon pigga små killar klarar av att vara lugna ;) nej så farligt är det inte, sover igenom det mesta faktiskt.

Fick ett sms från Paulina som frågade om jag ville med till stranden och käka picknick lunch och hänga i det fina vädret och det tackar man ju inte nej till. Så efter en liten Skype med fina familjen hemma så åkte jag och köpte med mig och subway macka och vidare till stranden. Mötte upp Paulina och Lina och deras amerikanska vän John som var riktigt trevlig. Sen mötte även Becky, en tysk au pair upp och även två vänner till John. Vi käkade vår medtagna lunch och hade det allmänt trevligt :) hann även med ett dopp i havet som fortfarande är varmt(!). Vi var kvar på stranden till kl 17.30 så det blev verkligen en heldag, och som avslut på denna bra dag käkade vi pizza på en restaurang vid stranden.

Kul att ha fått några vänner så man har något att göra på sin lediga tid :)

Fredag

Kategori: Jacksonville FL

Tänkte uppdatera er om hur helgen varit och som rubriken lyder börjar jag med fredagen :)

Spenderade några timmar på stranden innan jag började jobba och efter jobbet åkte jag med familjen till barnens skola där det var familjekväll. Det var cowboy tema så många hade på sig boats och rutiga skjortor, så även mina värdbarn och de var så söta. Pojkarna visade mig deras klassrum och jag säger då det vilken fin skola. Jag och Courtney pratade även med J lärare, och hon var jättemysig och vi pratade på att jag fick komma dit och observera och även hjälpa till med lite volontär jobb så som läsa för barnen och så vidare. Så det ska bli riktigt kul, C ska hjälpa mig att skriva upp mig på listan :) sedan gick vi till matsalen där det bjöds på american barbaque. Riktigt gott faktiskt :)

Efter familjekvällen tog jag min bil och styrde mot towncentret där jag mötte upp några andra aupairer på en restaurang. Var väldigt roligt att träffa fler au pairer och de flesta verkar riktigt snälla och roliga! :)

Sedan drog jag och Paulina, Becky och Lina hem till P och sedan vidare till en nattklubb i downtown , den hette PURE tror jag, var rätt stort och snyggt inrett. Vi stod på gästlistan så vi kom in gratis. Och eftersom det är 21 årsgräns för att dricka alkohol i USA så fick vi som var över 21 ett armband och Paulina som är under fick ett svart kryss som visade att hon inte fick dricka. Vi dansade och hade riktigt kul. Hade till och med lite ont i fötterna dagen efter :) kvällen avslutades ganska knäppt då P gick ut en stund för att prata i telefon och där ute gick hennes skor i sönder så hon fick inte komma in igen. Så stackars Lina som just hade köpt två öl fick lämna dom och vi åkte hem.

Pice of cake

Kategori: Jacksonville FL

Rätt stolt över mig själv, har jobbat ikväll då värdföräldrarna är ute och äter med sina vänner från NY. Jag lagade god middag till barnen och nattade dom helt själv för första gången och alltihop gick riktigt bra! :D var mysigt att läsa med den och sen somnade de som stockar båda två :) nu ska jag sova, föräldrarna är inte hemma än, men ska försöka sova ändå. Imorn händer det en del roligheter. Efter jag jobbat, så är det familjekväll på pojkarnas skola med en riktig amerikansk barbecue! Ska bli roligt att få se och speciellt få se barnens skola:) sen efter det så ska jag ut och äta med ett 13 tal andra au pairer och sedan eventuellt vidare till nån bar! Kul! Återkommer under helgen hur fredagen var! :) Godnatt!

kvällshumor

Kategori: Jacksonville FL

 
Har haft en riktigt rolig kväll tillsammans med mina värd föräldrar! Har inte skrattat så mycket på länge! Sitter fortfarande med ett leende på läpparna :) Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord, när vi kom in på kladdkakan som jag ska baka så kom jag på något som jag skulle vilja baka med barnen och jag säger då, utan att tänka mig för, ordet negerbollar fast på engelska. Kommer på mig själv i slutet av ordet och börjar gapskratta. Både Courtney och Jon bryter ut i gapskratt dom också! haha Jon kan knappt andas när han skrattar så, och kan inte förstå att det är ett ord som man använder. Inte för att man använder det nu längre utan säger kasnke oftast chokladboll, men det hänger kvar att säga det ordet så det bara slank ur mig. När vi lugnat oss lite berättade jag om Sunes pappa rudolf och incidenten när han står i kafet på campingen i Sunes Sommar. Och då skrattar vi ännu mer och Jon frågar om klippet finns på youtube, och ger mig datorn, och vips så fick de se ett klipp från Sunes sommar. Jon har redan skrivit till sin bror om det nya ordet han lärt sig och även skickat länken till honom. Jag berättade att Sunes sommar filmen är kanon bra och Jon ska försöka att se om den finns med engelsk text! Haha ja rörigt inlägg jag vet men var bara tvungen att dela med mig av denna händelsen! ;)
 
 
 

Lycka

Kategori: Jacksonville FL

Idag har jag pratat med min familj på Skype vilket alltid är lika roligt!:) har även skypat med bästa Monkan:) och till min stora förtjusning kom äntligen mitt paket med godis hemifrån idag! :) bjöd familjen på lite Ahlgrens bilar och Jätte salta, bilarna tyckte dom om men salt lakritsen tyckte dom inte om, sa att det var det starkaste godiset de någonsin ätit! Så pappa, dom får du ha för dig själv hälsade dom ;)

Har även haft en bra dag med lillkillen, och idag har vi vart vid poolen och sen gjorde jag pizza bullar till middag vilket uppskattades av hela familjen! :) och hur kvällen slutade ska jag skriva om i ett annat inlägg ;)

Tisdag

Kategori: Jacksonville FL

Startade denna tisdag med jobb en timme och sen begav jag mig ut på en springtur på drygt 4 km, riktigt härligt, och idag var inte luften så fuktigt så det var gött:)för att fortsätta vara nyttig slängde jag ihop en tonfisk sallad till lunch:) och idag hör och häpna, har det varit endast 19 grader här så har haft långa jeans på mig för första gången sen jag kom hit :P

Idag har jag skickat hem min svenska iPhone till mamma, kändes lite tufft men har ju som tur var en ny älskling. Sen åkte jag och hämtade C och vi åkte hem och gjorde en play doh deg. Gissa om han var lycklig, den satt han med ett bra tag, kanske en och en halv timma.

Kvällens middag stod jag för och det blev tacos, vilket blev väldigt uppskattat både av barnen och föräldrarna! :) alltid roligt att få beröm, inte för att tacos är någon vidare svår rätt att göra men ändå!:)

San Agustin

Kategori: Jacksonville FL

Igår åkte jag med familjen in till San Agustin. en jättefin gammal stad med ett fort, fina gator och pojkarnas favortit, ett pirat museeum. Vi strosade runt och kikade i några affärer, käkade en av de godaste cheeseburgarna med tillhörande pommes och självklart gick jag och killarna in i pirat museet. Var jättetufft, med kanoner för barnen och ett skepp att styra. Var även en hel del fina saker där inne, ialla fall det jag hann se, hade fullt upp med att hålla koll på barna! :P Men vi hade en riktigt mysig dag och pojkarna skötte sig riktigt bra. 
 
Fortet som vi besökte var gammalt och hade tillhört spanjorerna som var de första som kom till Florida. Det var rätt coolt att gå omkring där inne och veta att här hade det bott spanjorer som fightats med pirater. blev faktiskt rätt sugen på att se pirates of the caribean när jag vandrade omkring där inne. Det fanns även jättegamla kanoner som användes förr. Häftigt som sagt! Hade med mig system kameran så lägger upp lite bilder så ni får se. Kommer garanterat besöka San Agustin igen. Något jag tror mamma och pappa skulle uppskatta att se kanske? :) 
 

Helgen

Kategori: Jacksonville FL

Sitter just nu i vårt så kallade Man room. Är ett rum med stor tv, surround sound, sköna fåtöljer, litet kylskåp mm. Rätt så bekvämt med andra ord. Har kikat på en serie.

Har haft en bra helg. Började med att få gjort en manikyr och en pedikyr. Så nu har jag fina naglar. Fredagen fortsatte med jobb och jag hämtade båda pojkarna från skolan vilket funkade bra, dom har bara lite svårt att lyssna! :P till kvällsmat beställde vi thai mat och sedan kikade jag och courtney på greys anathomy. Riktigt bra avsnitt.

Lördagen spenderade jag först nån timma på stranden innan det började spöregna så jag fick åka hem igen, sen åkte jag in till Town Centret och shoppade lite. Till middag hade Jon lagat en av mina favorit rätter från hemifrån, spenat soppa. Den var riktigt god men inte riktigt som den hemma. Han hade roligt när han lagade den och vill prova igen fast nästa gång med mammas/mormors recept :) när barna lagt sig kikade vi på en film och sen i säng.

Idag söndag åkte jag, Courtney och killarna in till Jacksonville zoo. Ett jätte mysigt zoo där vi fick se massa olika djur bland annat, fjärilar, giraffer, elefanter, apor, ormar och massa mer:) när vi kom hem hade jag lite ensam tid med Jack :)

Haft en mysig helg med värdfamiljen helt enkelt! :) även morgondagen spenderar jag med v-familjen då vi ska åka in till San Augustin, är tydligen en gammal stad där det finns mycket fint att se, återkommer om hur det var:) imorn är nämligen hela familjen lediga från skola och jobb då det är Columbus day! :)

 

 

 

 

 

Pirates

Kategori: Jacksonville FL

Hade tänkt att åka till gymmet idag också, men hade sån träningsvärk i hela kroppen så skippade det. Åkte istället till poolen där det såklart började spöregna när jag kom fram, men solen kikade fram igen efter 10 min. Då hoppade jag i och simmade 20 längder och träningsvärken släppte faktiskt lite :)

Innan jag åkte för att hämta Carter , skypade jag med mina fina Sofi, Susanna och Johan var med på ett hörn också! Saknar dom och längtar tills dom kommer och hälsar på mig :D

Eftermiddagen har spenderats med Carter och Sadie, hunden. Eftersom det regnade, åskande och blixtrade så stannade vi inne och lekte i lekrummet. Kapten Jack sparrow är en populär lek här hemma. Så vi byggde ett skepp och hade på pirates of the caribeen film musiken! Väldigt seriöst detta! Och roligt hade vi :)

Cheesecake factory

Kategori: Jacksonville FL

Hade egentligen andra planer ikväll, jag och Josefine skulle åkt in till jacksonville downtown på en art walk, men vädret var inte det bästa så vi åkte till Town centret istället och nu har jag vart på cheesecake factory för första gången! Och det var absolut inte sista! Var jättegod mat och stora portioner, åt en pasta rätt med kyckling och en jättegod sås :) till efterrätt var vi ju självklart tvugna att testa en cheesecake. Jag tog en med banan smak som var smaskens, och Josefine tog en med choklad smak. Vart en trevlig kväll, skönt att komma ut frän huset lite och träffa någon annan än familjen. :)

Adventure landing

Kategori: Jacksonville FL

Hej! Har haft en riktigt bra dag idag. Jobbade som vanligt en timme på morgonen och sedan körde jag iväg min värdmamma till en bilfirma så hon kunde hyra en bil då hon åker till Palm beach imorn för att jobba. Sedan åkte jag hem och vilade en stund innan jag tog bilen och åkte till ett gym för att se mig omkring, det verkade kanon och inte allt för dyrt heller, min värdpappa ska ringa dit och försöka få ett bättre pris, är han bankman så är han ;) bokade även en tid med en personlig tränare i morgon, som var gratis! Det tackar man ju inte nej till :)

sedan åkte jag bort till Target, en stor affär som har nästan allt! Strosade omkring där någon timme och fick med mig lite nya träningskläder bland annat. Pratade en sväng med mamma och pappa och sen åkte jag och hämtade Carter. Vi åkte till ett ställe som heter adventure landing. Spelade lite minigolf, åkte gokart, och spelade på maskiner inne i spelarkaden :) hade en nöjd kille med mig i bilen när vi åkte hem! Kul!:)

Ikväll har vi käkat hemmagjord pizza utan ost på, med olika grönsaker på, riktigt gott faktiskt. Familjen försöker även lära sig svenska ord, än så länge kan de vatten, is, tack och morots kaka. Låter jätteroligt när de försöker säga orden. Pappan har försökt införa regeln att om man ska ha vatten så måste man säga det på svenska! Haha ja jag tycker om min värdfamilj!!:)

Har även anmält mig och betalt kursen som jag berättade om , den i fort lauderdale, så nu är allt det klart, skönt! Fick reda på att vi var tvungna att skriva en uppsats inför den, så det är väl bara att sätta igång! Dock inte ikväll, för nu ska jag kika på kvällens svenska hollywood fruar!

Reseplaner

Kategori: Jacksonville FL

Tänkte dela med mig av några reseplaner som jag har här framöver hösten/Vintern. 
 
  • 9 nov: Roadtrip ner till Miami/ Fort lauderdale för att plugga 4 credits av 6 som jag måste göra här för att fullfölja mitt år i USA.
  • Thanksgiving i Conneticut/ New York med värdfamiljen
  • Fira Jul på en av Key öarna i längst ner i södra Florida med värdfamiljen. De har hyrt ett hus vid havet, med egen pool, jacuzzi. 
Längtar redan nu!! Kommer bli awsome!! :D
 
 

Helgen

Kategori: Jacksonville FL

Hej, har just läst en bok tillsammans med Jack. Mysigt med en lugn stund tillsammans innan läggdags. Helgen har bestått av strandhäng, au pair möte, nya vänner, utgång, poolhäng och lite jobb på det. Rätt bra helg med andra ord!:)

Var som sagt på möte i lördags med andra au pairer här i jacksonville. De andra tjejerna var trevliga och pratsamma, så dom kommer jag förmodligen hänga med här. En av tjejerna bjöd även med oss på en hemma fest på kvällen, hemma hos en amerikansk kille hon träffat. Och sagt och gjort så begav vi oss dit senare på kvällen. Och oj vilket hus säger jag bara! Låg direkt på stranden med tre våningar och alla våningar hade altaner ut mot havet! Där skulle man inte tacka nej till att bo. Killarna som bodde där var drygt 24-25 år och var lärare på ett high school. Kvällen avslutades på en bar, med ett liveband. Trevligt! :)

Här kommer några blandade bilder från helgen, de två gruppkorten är lånade av en annan au pair :)